Independent Distributor of Herbalife
Call : 0176729266
Email : anisah_syahirah@rocketmail.com

coretan ku

Friday, April 29, 2011

C I N T A KU

Assalamualaikum,

Topik hari ini saya hendak menceritakan luahan hati tentang cinta dan perasaan Anisah Syahirah Ramlan.



Tak mudah untuk aku mencintai seseorang itu dengan sepenuh hati. Tak mudah untuk aku mengaku yang aku jatuh cinta. Sebab diriku penuh dengan keegoaan aku, sifat semula jadiku. Kerna aku hendak pertahankan cintaku dari di rosakkan oleh manusia perosak. First of all, aku telah banyak di lukai oleh mana-mana lelaki. Tentu kepada perempuan yang pernah terluka macam saya akan berasa begitu juga. 

Aku ada seorang kawan. Tetapi umi dan ayah serta family aku ramai tidak menyukai saya berkawan dengannya. Tapi, itu semua jodoh. Orang kata, jodoh itu di tangan Tuhan. Hanya kita yang menentukan. Kami telah berkawan selama 8bulan. Apakan daya, kalo hubungan kami di tentang oleh keluarga.

Pernahkah anda terfikir untuk menyakiti hati seseorang itu? 
Aku bukan jenis seorang perempuan hanya hidup untuk menyakiti kaum Adam. Tapi, walau bagaimanapun aku akan cuba untuk tidak menyakiti kaum lelaki. Aku tak mudah untuk melupakan tentang kenangan bersama kamu, kamu dan kamu semua.

Untuk pengetahuan anda semua, sekarang ni ada 2 orang admire yang admire aku cuba menipu tentang dirinya. 

WARNING!!!
KAU SUNGGUH DAYUS! SUMPAH AKU TAK MAHU BERKAWAN DENGAN KAU LAGI!

Tapi alhamdulillah syukur kepadaNya kerana memberi petunjuk kepadaku dan kebenaran kepadaku.

Aku hairan, bingung, dan pelik. 
Kenapa ini semua bisa terjadi kepadaku? Apakah cinta yang aku bina sebelum ini adalah cinta monyet, sebab lelaki lambat matang atau dll?

Wal hal, aku sudah membuat keputusanku untuk meneruskan tumpu kepada pelajaranku dan mencapai cita-citaku yang aku idamkan selama bertahun-tahun yang lalu. Semoga apa yang aku buat ini adalah di restui dan di berkati oleh semua orang.


Cintaku hanya untuk orang yang benar-benar untuk membelinya.

8 comments:

Dora Zain said...

hurm follow ur heart baby :D

Shamsuddin Amin said...

kejarlah cita2 baru cinta...
kerna
cinta x berarti tanpa cita2...
syaitan sering menghasut untuk kita menjadi hamba cinta...
kononnya cinta sejati itu adalah hanye tuk si sang kekasih...
sedangkan cinta yg hakiki adalah cinta pada Ilahi...

sorry, suke komen panjang n merapu...
semoga yg dikejar didapatkan...^^ amin...

Anisah Syahirah Ramlan said...

Dora : tq :)

Anisah Syahirah Ramlan said...

sham : ahakkss. thanks untuk nasihat yg bernas tu. InsyahAllah. Shra lagi usahakn yg t'baik untk diri Shra ni. Aminn

Shamsuddin Amin said...

* jgn la terkejut dgn 28 tu...
tu just angka,
yg penting jiwa kita yg still segar... hahaha

thanks tuk nasehat2 anda... semoga allah juga bg petunjuk... Amin...^^

Shamsuddin Amin said...

8 nnak tu mmg la nak...
tapi nak cari pengalaman kerje dulu
baru nak buka restaurant....
insyaAllah...=)

e-jai said...

salam shira..abg baru je tgk blog shira ni...ok...nampak shira jujur meluahkan isi hati...dan pendapat abg,shira ada bakat jadi penulis....blh jadi ya...klu ada minat dan rezki...abg doakan kejayaan shra.amin...

Anisah Syahirah Ramlan said...

haha. xdela abg. shra ni hnya sekadar meluahkan apa yg tersirat je. sbb shra jns bersikap jujur dgn org. nm blog pun luahanhatishra. huhu