Independent Distributor of Herbalife
Call : 0176729266
Email : anisah_syahirah@rocketmail.com

coretan ku

Thursday, April 7, 2011

Luahan kata. Hari yang menyedihkan aku.

Okayla. Jujur abang aku memang pandai. 3 sem dapat anugerah Dekan kan. Dapat melanjutkan ke pelajaran peringkat degree tetapi ditolak olehnya. Sekarang ni dia tengah sem 4. Sumenya pointer 3.5 ke atas even SPM hanya 4A's dalam subjek Add Math, Fizik, Kimia dan Maths.

Aku tahu aku tak sehebat abangku tetapi aku sedang berusaha menjadi seorang yang berjaya suatu hari kelak. Memang aku sedang usahakan dengan gigih demi masa hadapan aku. Aku nak jadi cemerlang macam member cyber aku, Afiq Syahmi dapat JPA scholarship tengah study kat South Korea. Memang dia idola aku untuk berjaya. Tetapi, setiap manusia tak serupa. Setiap manusia punya kelemahan tersendiri. Yang penting itu, BERUSAHA DENGAN GIGIH!

"Tak perlu umi nak bandingkan adik dengan abang. Umi pun dulu belajar setakat lulus SPM. Setahun lepas tu, kahwin. Umi, adik punya cita-cita adik tersendiri. Biarlah adik tentukan masa hadapan adik sendiri. Adik semakin membesar dah jadi anak dara. Umi janganlah bandingkan adik dengan abang. Semua orang tak serupa. Adik tulis ni sebab adik terasa dengan kata-kata umi petang tadi. So, adik harap umi tolong jangan ulang perkara itu lagi even dah berkali-kali umi lakukannya. Adik sayang umi dengan ayah. Adik cuma mintak umi dengan ayah jangan bagi adik terkanan tahun ini. Sudah banyak yang adik telah harungi. Adik mintak maaf atas segala-galanya. Amin."




Kalaulah umi dapat memahami isi hati adik. 
Tetapi, kenapa aku berasa ego untuk mengaku dengan ibu bapa ku? Ini persoalannya. Ego aku sangat tinggi. Sukar untuk aku luahkan even dalam hati berkata-kata mahu berbicara mohon maaf.

END!

4 comments:

Ihsan Arifin said...

la tahzan. c'mon buktikan kat ur ummi :)

Anisah Syahirah Ramlan said...

Pasti! InsyahAllah. Sedang di usahakan. :)

Dora Zain said...

i'm sory for what i've done on u, all that happened is beyond my control
you, i hop my apology is accepted. i wanna make up with u. again, sory for the million times.

Anisah Syahirah Ramlan said...

hmm, tak apa. bnda dah belaku. adk nk akak tlg jgn msk cmpur urusan adk ngn acap! PLEASE JANGAN ROSAKKAN HUBUNGAN KAMI!